In orice revista, o fata frumoasa trebuie neaparat sa fie insotita de un zambet perfect. In orice reclama de la televizor exista cineva cu un zambet stralucitor.
Exista doua variante pe care trebuie sa le intelegem: calculatorul ne poate face o super dantura sau persoanele pe care le vedem au apelat la metode moderne pentru albirea danturii si imbunatatirea zambetului.
Albirea dintilor este in principiu recomandata persoanelor care au dinti sanatoşi, cu gingii fara probleme si care nu au fost supusi tratamentelor.
“Candidaţii” ideali pentru albire sunt cei care vor sa scape de petele galbene de pe smalt. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere ca este posibil ca la final sa se instaleze o sensibilitate dentara. In clinica noastra, pentru rezultate mult mai rapide apelam la albire cu laser. Unele persoane apeleaza la albirea dintilor, chiar daca unii medici nu recomanda acest lucru.
Cum se realizeaza albirea dentara cu laser?
Folosirea laserului in albirea dintilor este mai putin invaziva pentru smalt, decat cea clasica, iar durata medie a manoperei fiind de 20 de minute, mult mai putin decat durata manoperei conventionale. Aplicarea tratamentului de albire cu laser ofera rezultate neasteptate chiar pentru pacientii cu dantura sensibila.
1. In prima etapa medicul dentist va face o igienizare a intregii danturi pentru a o pregati de albire.
(situatie initiala)
2. Se izoleaza mucoasa gingivala, iar apoi se aplica gelul de albire (peroxid de hidrogen)
3.Se activeaza gelul cu laserul si iata rezultatul final
(situatie finala)
Dupa tratament, dintii nu manifesta sensibilitate la cald si la rece. Lumina emisa de laser este filtrata astfel incat caldura emanata sa nu irite gingia.Dupa doua saptamani , daca medicul impreuna cu pacientul nu au ajuns la un rezultat multumitor, procedura se poate repeta.