In mod normal, prima vizita a unui copil la medicul dentist este necesar sa se faca odata cu aparitia primilor dinti de lapte. Sa spunem cu aproximatie in jurul varstei de 1 an. In acest mod si micutii se vor obisnui cu vizitele in cabinetul stomatologic.

Primul pas este sa cautati un medic potrivit pentru copilul dumneavoastra. Se poate ca medicul parintelui, sa nu fie cel mai potrivit si pentru copil. Un medic pedodont, cu multa rabdare si tact, pasionat de copii si orientat numai si numai catre micuti va reprezenta un mare atu.

Al doilea pas este sa aveti grija ceea ce comunicati copilului exact. Daca ii spuneti inainte de vizita “stai linistit, medicul dentist nu iti face nimic rau”, din start formularea dumneavoastra cuprinde o negatie, ceea ce nu ii asigura o prea mare liniste prichindelului. In schimb, daca ii povestiti lucruri pozitive, cum ar fi: Zana Maseluta, dinti frumosi si curati, un zambet frumos si sanatos, cel mic va capata rapid incredere Deci, trebuie sa descriem cabinetul stomatologic intr-o nota placuta, dar si realista. Totodata parintii nu trebuie sa aminteasca in preajma copiilor de intamplarile neplacute petrecute la dentist de-a lungul vietii. Nici nu trebuie sa le oferiti recompense sau promisiuni.

 

La Toldimed fiecare exemplu pozitiv pe care il aratam copilul va fi sustinut de un personal pregatit si specializat in relatia cu micutii.

Vizita speciala la dentist merge de regula dupa un tipar anume:

1.  Pedodontul ii va prezenta copilului cabinetul, scaunul stomatologic, il va incanta cu desene, iar instrumentele cu care se va interveni vor fi prezentate intr-o nota ludica.

2. Apoi se vor examina dintisorii si se va intocmi un plan de tratament, ulterior prezentat parintelui.

3.Copiii vor capata incredere in medic de la o vizita la alta, mai ales dupa toate discutiile despre “Zana Maseluta”, ‘albinuta” si “plastilina”. Relatia cu siguranta se va dezvolta in timp!