Exista multe intrebari cand vine vorba de procedurile de estetica faciala si multe mituri care circula in social media si nu numai. Pentru a avea raspunsuri clare si avizate, Dr. Anca Georgescu, specialistul nostru in estetica faciala, ne pune la dispozitie o serie  de informatii utile pentru paciente, in cadrul unui interviu amplu.

1.Care sunt candidatele  ideale pentru procedurile de estetica faciala?

Procedurile de estetica faciala se adreseaza persoanelor majore, in functie de nevoi, dar si de preferintele estetice, tratamentul fiind unul individualizat. Se pot corecta asimetrii faciale sau se poate contura un zambet perfect dupa tratamentele stomatologice efectuate.  De asemenea se pot reduce ridurile periorale, terapiile fiind folosite si pentru rejuvenare faciala, pentru un aspect mai tanar cu 5-10 ani, prin relaxarea grupelor musculare si disparitia ridurilor de expresie.

2. Ce ar trebui sa stie o pacienta inainte de injectare?

Inainte de orice procedura de estetica faciala se recomanda ca pacientele sa nu fi avut proceduri dentare cu cel putin cu 15 zile inainte de injectare. Sa nu ia tratament cu antiinflamatoare, aspirina, anticoagulante, vitaminele C si E, cu o saptamana inainte de procedura in sine.

3. Care sunt cele mai cerute proceduri pe piata la ora actuala?

Cele mai cautate proceduri in clinica noastra sunt: Terapia Vampir si injectarea cu acid hialuronic.

Terapia Vampir este o procedura non-chirurgicala, care imbunatateste in timp calitatea pielii. Perioada de recuperare este foarte scurta, lipseste perioada de spitalizare, nu exista reactii alergice si se poate asocia si cu sedintele de tratament stomatologic.

Injectarea cu acid hialuronic este o procedura non-invaziva , este reversibila si fara riscul de a dezvolta pacienta alergii, acidul fiind propriu pielii. Injectarea acidului hialuronic este o procedura nedureroasa, fiind realizata cu anestezie intraorala, rapida si accesibila. Rezultatele sunt vizibile imediat.

4.Ce restrictii sunt si ce este permis?

Dupa injectare se recomanda:

-sa nu se consume alcool sau sa se faca sport 72 ore dupa injectare;

-sa nu se faca proceduri dentare sau alte proceduri estetice in primele 15 zile dupa tratament;

-este recomandat sa se evite expunerea la soare si la temperaturi sub 0 grade Celsius, timp de 15 zile dupa injectare;

-sa se evite calatoriile cu avionul in primele 72 de ore dupa injectare

5. La cat timp este indicat sa revina pacientele pentru a intretine rezultatele?

Procedurile se repeta in cazul injectarii cu acid hialuronic la 6-8 luni. In cazul Terapiei Vampir, rezultatele se mentin 9-12 luni, apoi protocolul se repeta in functie de necesitate.

In cazul injectarii cu toxina botulinica, procedura se repeta la 4-6 luni.