De multe ori ne confruntam cu o problema atunci cand pacientul refuza extractia unuia sau mai multor dinti, din diferite motive invocate: teama, speranta ca dintele mai poate fi salvat, etc.

Iata ce ne explica Dr. Cristian Claudiu Raspopa despre extractii:

“Pastrarea nejustificata pe arcada a unor dinti compromisi sau a unor resturi radiculare nerecuperabile, provoaca intretinerea unor procese infectioase la nivelul oaselor maxilare cu diverse consecinte pentru pacient:

1.Focarele infectioase intretinute de dintii compromisi pot provoca inflamatii, dureri, abcese sau chiar pierderea volumul osului alveolar.

2. Cand discutam despre zona laterala a maxilarului superior, aceste procese infectioase pot determina inflamatia sinusurilor maxilare, care se manifesta prin durere la nivelul fetei, rinoree, congestie nazala, halena si oboseala.

3. In cazuri rare, se poate ajunge, la migrarea bacteriilor in circuitul sangvin outand provoca infectia peretilor interni ai inimii sau a vaselor de sange, existand chiar si riscul de deces.”

Cand este nevoie o de extractie?

– cand dintii sunt distrusi de carii si nu mai pot fi tratati;
– cand dintii sunt fracturati la nivelul radacinilor;
– dintii care au parodontoza acuta si mobilitate mare;
– dintii de lapte care intarzie aparitia celor definitivi;
– dintii care impiedica reasezarea dintilor pe arcada din punct de vedere ortodontic
– molarii de minte

Pacientii trebuie sa stie ca orice extractie se efectueaza sub efectul anesteziei, iar in unele cazuri este nevoie si de un tratament cu antibiotice. Pacientul nu simte nimic si are un confort sporit in timpul interventiei.
Informati medicul in legatura cu orice afectiune sau daca luati tratamente medicamentoase chiar daca aparent ele nu au legatura cu problema pentru care ati venit.