Scopul lucrarii de protetica dentara este de a reda sau de a oferi pacientilor echilibrul functional, estetic si psihic.

Protetica dentara se ocupa cu restabilirea functionalitatii aparatului dento-maxilar prin lucrari fixe (coroane, punti) sau mobile(proteze partiale, totale).

O varianta minim invaziva a reprezinta refacerea sau imbunatatirea formei dintilor frontali cu ajutorul fatetelor ceramice. Acestea acopera doar fata externa a dintelui si sunt fixate cu cimenturi de ultima generatie de culoare identica cu o dintelui pentru maxim de estetica.

Cand un dinte are o distructie carioasa prea mare, atunci el va trebui acoperit cu o coroana dentara ca sa poata rezista in continuare la presiunea masticatorie. Coroanele ceramice cu suport de zirconiu reprezinta cea mai moderna tehnologie existenta in prezent, lipsa interiorului metalic asigurand astfel un aspect identic cu cel al dintilor naturali.Singura tehnologie folosita la realizarea coroanelor de zirconiu este tehnologia computerizata CAD-CAM si se realizeaza in laboratoarele de tehnica dentara care detin aparatura speciala. In colaborare cu laboratul de tehnica dentara, clinica noastra realizeaza lucrari de zirconiu, cat si lucrari integral ceramice (fatete, inlay-uri, coroane etc).