Sterilizare

Respectarea cu strictete a normelor de asepsie si antisepsie, precum si investitiile facute în cele mai bune aparate de sterilizare, sunt o garantie a faptului ca în clinica noastra va vom putea trata fara riscul de a contacta afectiuni transmisibile prin sânge si saliva.

Sterilizarea instrumentarului stomatologic presupune un complex de procedee prin care se distruge, in totalitate, flora microbiana de pe materialele supuse procesului.

Pentru prevenirea acestui risc, suprafetele expuse sunt decontaminate, reducand astfel numarul de germeni pana la zero. Folosim in acest scop substante chimice de ultima generatie, al caror spectru este foarte larg, avand grija totodata sa respectam timpul de expunere al agentului decontaminant.

Colț de laborator stomatologic cu aparat alb și mobilier sterilizat.

Presterilizarea presupune imersia instrumentelor intr-o baie cu dezinfectant, ce are proprietati de curatire. Dupa respectarea timpului optim de actionare a acestui dezinfectant, instrumentele sunt spalate minutios cu perii adecvate, pentru inlaturarea tuturor formelor de materii organice. Clestii de extractie, precum si alte instrumente chirurgicale sunt supuse acelorasi etape de presterilizare, insa in recipiente separate, apoi se usuca si se curata din nou in caz de necesitate.

Aparat sterilizare deschis, vedere frontală, tăvi metalice în interior.

Dupa uscare si verificare, instrumentele se impaheteaza in folii etans si se introduc in autoclav, unde urmeaza procesul propriu-zis de sterilizare. Imediat dupa terminarea procesului de autoclavare, pungile sunt datate si puse in dulapurile speciale pentru ele.

Reziduurile se arunca in recipiente speciale, inchise etans si prevazute cu un mic orificiu, care, in momentul umplerii, sunt preluate de un serviciu special si incinerate.

Dispozitiv de sigilare medical, cu role de ambalare albastre.