Faţetele dentare ceramice sunt restaurările cele mai fizionomice, dar şi cele mai delicate. Se realizează prin tehnici de stratificare complexe. Prepararea dinţilor, amprentarea şi cimentarea faţetelor sunt proceduri extrem de sofisticate, ce pot fi realizate numai de către medici specializaţi.

La noi in clinica, Dr. Mihai Toldisan  va evalua mai intai  starea de sanatate dentara a dumnevoastra, istoricul medical si ceea ce doriti sa obtineti. Apoi va hotari daca sunteti un candidat potrivit pentru fatete ceramice sau daca alte tratamente sunt potrivite in cazul dumneavoastra pentru a obtine un zambet perfect si functional.

poza-initiala

Daca veti fi un candidat ideal, fatetele ceramice se vor realiza in cativa pasi.

PASUL 1

Inainte de interventia propriu-zisa se face o simulare cu ajutorul careia pacientul poate vedea cum va arata zambetul dupa aplicarea fatetelor. Este o etapa intermediara  care prelungeste tratamentul, dar are o mare importanta  pentru pacient. In aceasta faza nu se intervine deloc asupra dintilor naturali.

PASUL 2

Dupa aceasta  etapa, dintii sunt preparati prin indepartarea unui strat foarte subtire de smalt pentru a crea loc pentru fateta dentara. Se va lua o amprenta a dintilor astfel preparati care va fi trimisa la laborator. Alegerea culorii viitoarelor fatete este un pas foarte important. Nuanta finala este aleasa in functie de dorinta dumneavoastra dar bineinteles la sfatul medicului dentist.

DSC_0916-2

In acceasi sedinta dupa prepararea dintilor si amprentarea lor se vor confectiona in cabinet fatetele temporare care vor fi lipite pe dinti preparati. Au rolul de a proteja dintii pana la aplicarea fatetelor definitive.

PASUL 3

Al treilea pas este ultimul si cel mai important! Veti pleca acasa cu fatetele mult dorite. Medicul va indeparta fatelele temporare si va curata dintii de resturile de ciment. Noile fatete se lipesc definitiv cu un adeziv foarte puternic care fixeaza bine fatetele de ceramica. Se verifica adaptarea si pot fi necesare mici ajustari.

DSC_1952DSC_1948