Ortodonție

Tratamente ortodontice

Există multe tipuri de aparate atât fixe, cât şi mobile, pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. În funcţie de ceea ce veți avea nevoie, medicul dentist va recomanda tipul de aparat corespunzător.

Aparatul dentar redefinit de estetică

Nu e nimic de speriat!

Aparatul dentar este asociat de cele mai multe ori cu un instrument de tortură de către pacienți. Se observă încă de la primele consultații ortodontice reticența pacienților de a purta un astfel de aparat. Se gândesc în primul rând la aspectul estetic neplăcut, la durerile ce vor urma după montarea lui și se îngrijorează privind igiena, care necesită o mai multa rigurozitate.

Tratamentul ortodontic are ca scop îmbunătățirea imaginii feței, sănătatea dinților și a gingiilor și funcționarea în bune condiții a aparatului masticator. Este adevărat că există dureri sau o oarecare tensiune în primele trei zile de la montarea aparatului dentar, igiena se face și ea cu mai mare atenție, iar efectul estetic nu este deloc o reală problemă, având în vedere că astăzi a devenit chiar un trend.

Avantajele aparatului dentar

  • Forța elastică exercitată de arcul metalic facilitează deplasarea controlată a direcției de creștere a fiecarui dinte în parte.
  • Tratamentul cu aparat dentar fix corectează chiar și malocluziile dentare grave.
  • Timpul maxim de acționare a dispozitivului fix este de aproximativ 2 ani.
  • Indiferent de colaborarea copilului, adolescentului sau a adultului, aparatul dentar fix este activ 24 de ore din 24, ceea ce-i mărește eficiența.
  • Rezultatele obținute sunt permanente.
  • Îndreaptă, corectează și aliniază poziția dinților, chiar dacă problemele sunt ereditare.
Stomatologie Constanta • Clinica Stomatologica constanta 5 2024

Cine poate solicita un aparat dentar?

Tratamentul ortodontic este o alternativă atât pentru copii cu dantură permanentă, cât și pentru adulți. O dantura aliniată nu este doar un factor estetic, ci intra mai ales în sfera sănătății dentare. Dinții înghesuiți, aliniați greșit sau sunt mai greu de curățat. În consecință, sunt predispuși diverselor afecțiuni dentare și gingivale.