Cand vorbim despre microscopia dentara, adesea ne gandim strict la aplicarea ei in endodontiei. Microscopul insa se poate folosi in mai multe ramurile ale stomatologiei, cum ar fi: micro-chirurgia parodontala, estetica dentara sau protetica dentara.

mirceamarinescu.ro-Toldimed-04

Stomatologii, de multe ori trebuie sa distinga detalii microscopice care sunt dincolo de rezolutia ochiului uman. Multumita amplificarii cu pana la 40 de ori si iluminarii coaxiale a campului de tratament este posibila aplicarea unui tratament de calitate, avand o maxima eficienta datorita preciziei. Detalii minutioase, cum ar fi leziunile carioase precoce, evaluarea marginilor unei coroane dentare si microfisurile, sunt dificil de analizat fara sporirea acuitatii vizuale umane.

Introducerea microscopului in endodontie a adus schimbari profunde asupra modului de tratament endodontic, a schimbat modul de gandire in tratarea afectiunilor dentare, trecandu-se de la extractia unui dinte la salvarea acestuia. Astfel, structurile ascunse ochiului pot fi vazute si tratate, obtinandu-se un tratament mult mai corect si mai predictibil.

Utilizarea microscopului are o rata de succes de peste 90%, eliminand numeroase riscuri atat în etapa non-chirurgicala, cat si in cea chirurgicala.

DSC2326

Interventia sub microscop are urmatoarele avantaje:

-ofera un diagnostic sigur

-are acces complet al camerei pulpare, astfel incat tratamentul sa fie unul corect, dar si complet

-protejeaza tesuturile dentare

-indeparteaza resturile coronare

-refacere rapida

-evalueaza instrumentele rotative dupa utilizare