Stomatologie Constanta • Clinica Stomatologica constanta 1 2025

Sigilarea dentara este una dintre cele mai moderne metode de preventie a cariilor dentare la copii. Organizatia Mondiala a Sanatatii si medicul pedodont al clinicii noastre, Dr. Anca Georgescu o recomanda alaturi de igiena orala, fluorizarile  si igiena alimentatiei.

Stomatologie Constanta • Clinica Stomatologica constanta 2 2025

Dr. Anca Georgescu ” In momentul in care erupe molarul 1 permanent inseamna ca a sosit timpul pentru sigilari. Parintii trebuie sa stie ca acest dinte erupe, fara ca altul sa cada. Deci este cazul sa prevenim prin sigilari viitoarele carii”

Sigilarea este o metoda neinvaziva, simpla si nedureroasa, prin care se izoleaza suprafata dentara de mediul cavitatii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor. Practic, se acopera santurile foarte adancite de pe suprafata ocluzala a molarilor si premolarilor, acestea avand potential de retinere a resturilor alimentare ce nu pot fi indepartate prin periaj simplu.

Stomatologie Constanta • Clinica Stomatologica constanta 3 2025

De cele mai multe ori materialul pentru aceasta manopera stomatologica elibereaza cantitati de flour, care au rol strict local, la nivelul dintelui sigilat. Sigilarea dintilor nu inlocuieste un periaj dentar corect. Dupa sigilare dintii trebuie sa primeasca in continuare tratamente cu flour, fie cu ajutorul pastelor de dinti, fie prin fluorizare in cabinetul dentar. Sigilarea si fluorizarea previn impreuna aparitia cariilor.

Tehnica propriu-zisa

Procedura este foarte simplă: suprafața dintelui este pregatita, curatata si uscata, se aplica apoi sigilantul sub forma de plastic lichid (acest material putand varia) si se intarește cu ajutorul unei lampi cu lumina albastra. In urma aplicarii, medicul dentist va verifica dacă sigilantul nu afecteaza muscatura (ocluzia). 

Leave a Reply