George Florin

Info pacienți, Intervenții și tratamente

15.10.2014

Totul despre implanturile dentare

Astazi, implanturile dentare sunt in multe cazuri tratamentul ideal pentru restaurarea dintilor pierduti. Specialistul nostru implantolog, Dr. Mihai Toldisan a inregistrat un numar mare de cazuri realizate cu succes.

Exista numeroase tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre ele fiind proiectate in functie de nevoile pacientilor. Dupa o evaluare completa, medicul va recomanda tipurile de implanturi dentare pentru fiecare caz, tinand cont de scopul procedurii si de starea tesuturilor parodontale a fiecarui pacient.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un inlocuitor artificial fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masa osoasa), pentru radacina dintelui. Acest surub este ancorat in interiorul osului maxilar/mandibular si are rolul de a sustine unul sau mai multi dinti artificiali.

Plasarea lui se face după ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o intervenţie chirurgicala nu foarte complicata. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Totul despre implanturile dentare

(radiografie panoramica post-implant 15, 16, 17 cu sinus lift lateral)

Cui se adresează implantul?

In general, orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti poate beneficia de tratament cu implanturi dentare.

Principalele limite sunt date de cantitatea şi calitatea osului receptor, poziţia sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior, cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de afectiuni generale cum ar fi diabetul zaharat necontrolat, anumite afecţiuni ale sangelui, osteoporoza etc.).De aceea, in general inaintea de plasarea implanturilor dentare se vor face un set de radiografii speciale si analize de sange.

Dupa aceasta etapa, Dr. Mihai Toldisan va determina daca sunteti sau nu un candidat pentru implanturi dentare.Trebuie mentionat ca nu exista durere la inserarea unui implant, iar aceasta operaţie, se va face numai cu anestezie.

Cat dureaza interventia?

Dupa ce implantul este inserat in os,  iar pacientul nu simte nimic in plus în afara firelor de sutura. Un disconfort moderat poate aparea după aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, poate un timp mai indelungat, daca este plasat un numar mai mare de implanturi. Urmeaza perioada de vindecare, aşa numita perioada de osteointegrare, care este de 3 pana la 6 luni, apoi este atasat bontul protetic.

Din acest moment, protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile.

Totul despre implanturile dentare
Totul despre implanturile dentare

(coroane metalo-ceramice pe pozitiile 15, 16, 17 la 6 luni distanta de la inserarea implanturilor)

N.B.!

De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume pana la finalul realizarii implantului.Dintii sustinuti de implanturi vor arata si vor funcţiona ca dintii naturali. Acest lucru inseamna ca puteti manca si bea ca de obicei. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunatateste concret calitatea vietii.

 

Leave a Reply